Potrawę tę polecam w ramach wzmacniania odporności i nie tylko. Doskonale sprawdzi się też jako substytut słodyczy;) SPRAWDZIŁAM na sobie 🙂
Jest PYSZNA ZDROWA i expresowa 🙂
Składniki na 1 porcję
kasza jaglana – 50g
woda – 150 ml
dynia pestki – 1 łyżka (10g)
mak niebieski – 1/2 łyżki (5g)
siemię lniane – 1/2 łyżki (5g)
jabłko – 50g
migdały – 1 mała garść – (15g)
granat – (gotowe pestki) – 2 łyżki (30g)
maślanka 1,5 % tłuszczu – 150 ml
wykonanie
- Gotujemy wodę w czajniku
- Kaszę umieszczamy na sicie i przelewamy wrzątkiem z czajnika.
- Kaszę przekładamy do garnka, zalewamy 150 ml wody i gotujemy do miękkości na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
- Podczas gdy kasza się gotuje, do miseczki kroimy jabłko w drobną kostkę, dodajemy mak, siemię, pestki dyni, migdały i pestki granatu.
- Dokładamy ugotowaną kaszę, zalewamy maślanką. Mieszamy





– białko (kasza jaglana, migdały i maślanka)
– zdrowe tłuszcze (mak, siemię lniane, dynia, migdały)
– węglowodany (kasza jaglana, jabłko, granat)
Prezentowana KASZA JAGLANA Z GRANATEM dostarczy:
Energii: 517 kcal, białka: 20g tłuszczy: 21,4g węglowodanów: 64,4g, błonnika: 9g,
a także wapnia: 94 mg oraz witaminy C
SAMO ZDROWIE – nic dodać nic ująć a wszystkie składniki ogólnie dostępne 



ZAPRASZAM SPRÓBUJCIE KONIECZNIE
za smak gwarantuję






