SKŁADNIK – ciasto / duża porcja rodzinna /
Mąka orkiszowa lub pszenna – 240g
Mąka kokosowa – 40g
Twaróg półtłusty – 120g
Mleko – 80 ml
Jaja – białka (wielkość L) – 4 sztuk

Twaróg półtłusty – 380g
Wiórki kokosowe – 1 łyżka (4g)
Jaja – żółtka (wielkość L) – 4 sztuki
Cukier – 1 łyżka (12g)
Truskawki – ok. 500g

Składniki na ciasto dokładnie mieszamy i zagniatamy ciasto. Wstawiamy do lodówki na ok 1/2 godziny. W tym czasie kroimy truskawki na plastry i odstawiamy, pozostałe składniki masy serowej miksujemy na gładką masę.
Schłodzone ciasto układamy na papierze do pieczenia i wałkujemy. Rozwałkowane ciasto, ukladamy w blaszce zawijamy delikatnie brzegi, aby podczas pieczenia nie uciekał sok z truskawek. Rozsmarowujemy masę serową i układamy truskawki. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku (termoobieg) przez ok. 25-30 minut.

Energia: 130kcal, Białko: 10g, Tłuszcze: 4g, Węglowodany: 14g, Błonnik: 2,8g
SMACZNEGO 




