Zdrowe odżywianie nie jest takie trudne ani skomplikowane





Dlatego ZAPRASZAM do sprawdzenia moich DARMOWYCH jadłospisów w 2-u wersjach kalorycznych: 1600, 2000 kcal
Zaproponowane posiłki dostarczają:


Posiłki są zaplanowane:






z niskim indeksie glikemicznym
Jadłospisy sprawdzą się u osób które:





Przedstawione jadłospisy to tylko inspiracja i można je dowolnie modyfikować i dopasowywać do własnych potrzeb.




Aby nic się nie marnowało można zamieniać produkty, poniżej ściągawka co na co:



PLATKI OWSIANE – na płatki orkiszowe, jęczmienne, gryczane.
PĘCZAK -na ryż albo kaszę gryczaną.
KASZĘ GRYCZANA NIEPALONĄ – na kaszę jęczmienną, orkiszową, owsianą.
KASZĘ JAGLANĄ – na płatki owsiane lub kaszą owsianą.
CHLEB ŻYTNI NA ZAKWASIE – na inne pieczywo np. chleb orkiszowy, pszenny razowy gryczany lub z mąki ryżowej.


JOGURT NATURALNY – na serek homogenizowany naturalny, serek skyr.
KEFIR – na jogurt pitny naturalny, maślankę lub zsiadłe mleko.
TWARÓG – na serek homogenizowany, serek typu bieluch lub grani, serek wiejski, ser kozi, ser pleśniowy, fetę, mozzarellę, ricottę.
SEREK WIEJSKI – na serek skyr, serek grani lub serek naturalny homogenizowanym.




BANANA- na awokado
BRZOSKWINIĘ – na nektarynkę, mango, morelę
CYTRYNĘ – na limonkę, pomarańczę, mandarynkę
CZEREŚNIE- na jeżyny, maliny, jagody
GRANAT – na żurawinę, ananasa, truskawki
GRUSZKĘ – na jabłko, brzoskwinię, nektarynkę, śliwkę
GREJPFRUTA – na pomarańczę, mandarynkę
JABŁKO – na gruszkę
JAGODY – na maliny, truskawki, czereśnie, wiśnie
KIWI – na mango, pomarańczę, limonkę, mandarynki
LIMONKĘ – na cytrynę, pomarańczę, mandarynki, klementynki
MALINY – na jagody, jeżyny, wiśnie, truskawki
MANDARYNKi – na pomarańczę, klementynki
MANGO – na brzoskwinię, nektarynkę, papaję, morelę
MORELE – na brzoskwinię, nektarynkę, mango
NEKTARYNKA- brzoskwinię, mango, morelę
POMARAŃCZĘ – na klementynkę, mango, papaję, mandarynkę
ŚLIWKA – na morele, brzoskwinię, nektarynkę
TRUSKAWKI – na jagody, maliny, jeżyny, brzoskwinię, nektarynkę
WIŚNIE – na czereśnie, truskawki
ŻURAWINĘ – na granat, wiśnie, maliny




BURAK – na marchew, czerwoną kapustę
BOĆWINA- na jarmuż, szpinak, sałatę rzymską, rukolę,
BROKUŁ – na kalafiora, kapustę, brukselkę, selera, jarmuż
DYNIĘ – na marchew, słodki ziemniak
MARCHEW – na słodkie ziemniaki, dynię, burak
KOLENDRA – na natkę pietruszki, bazylię
IMBIR – na sproszkowany imbir, cytrynę
JARMUŻ – na rukolę, szpinak, boćwinę, sałatę rzymską
NATKA PIETRUSZKI na jarmuż, rukolę, bazylię, kolendrę, szpinak
OGÓREK – na cukinię, sałatę rzymską
POMIDORA – na paprykę, burak, marchew
SAŁATĘ RZYMSKĄ – na seler naciowy, szpinak, ogórek, cukinię




NASIONA SŁONECZNIKA – na pestkami dyni.
SIEMIĘ LNIANE – na dobrej jakości olej lniany, chia, olej konopnym
OLEJ RZEPAKOWY – na oliwę
ORZECHY – proponuję zmielić w maszynce do mięsa lub malakserze i trzymać w lodówce. Nie jełczeją tak szybko i są łatwiej strawne.




ZIELENINA (czyli szczypiorek, koperek, natkę pietruszki, bazylię, kolendrę, oregano itd) można dodawać do potraw nieograniczenie.
Obecny w nich chlorofil zwiększa przyswajalność krzemu, manganu i cynku składników potrzebnych do wzmocnienia włosów, paznokci, skóry. 





ALE PAMIETAJMY, ŻE JADŁOSPIS TO NIE WSZYSTKO 







Bardzo ważne są:





sen, minimum 7-8 godzin. Przed snem nie używajmy telefonu ani komputera, lepiej np. poczytać książkę.
CZYLI SEN, AKTYWNOŚĆ FIZYCZNA I ZBILANSOWANA DIETA – to klucz do dobrego samopoczucia i zdrowia 










A jeśli potrzebujecie Państwo spersonalizowanego jadłospisu, dopasowanego do własnego stylu życia i potrzeb zdrowotnych chociażby ze względu na różnorodne wykluczenia produktów pokarmowych, nietolerancje pokarmowe, alergie itp.
ZAPRASZAM do kontakt -> adres fitadiet@fitadiet.pl 





Oferuję:



ZAPRASZAM